Over ons

WIE ZIJN WIJ?


Onze klanten zijn voornamelijk mensen die verbouwen, renoveren of hun nieuwbouw aan het inrichten zijn.  Die klanten kunnen in onze ruime toonzalen hun materialen komen kiezen voor
hun renovatie of nieuwbouw. 
 
Indien deze potentiële klanten graag alles zelf inrichten of plaatsen kunnen ze hun bestelling direct meenemen uit onze grote diverse voorraad.  Voor grotere producten of grote hoeveelheden kunnen wij ook aan huis leveren met onze vrachtwagen.
 
Indien de klanten geen tijd of kennis hebben om zelf te plaatsen kunnen wij onze plaatsingdienst aanbieden volledig onder eigen beheer.  Onze logistieke medewerker zal voor U alles plannen en
alle afpraken vastleggen met de plaatsers en leveringsdienst zodat alles vlot verloopt.
 
Wij zijn een bedrijf die vooral op service gericht is :
 
Wij kunnen U tal van diensten aanbieden, ieder afdeling beschikt over een bekwame vakmensen, die U kunnen bijstaan met al Uw technische vragen of keuze van producten.  Iedere afdelingsverantwoordelijke heeft een opleiding genoten in zijn vakgebied zoals bijvoorbeeld sanitair, keuken, verf of gordijnen.  Iedere afdeling is rechtstreeks te bereiken per telefoon of per email.
 
Zoals U merkt hebben wij een heel ruim assortiment voor alles in om rond Uw huis.  Wij bouwen niet de ruwbouw van Uw huis maar wel alles die eran komt.  Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van deuren, ramen, keukens, isolatie,laminaat, dressings of kasten, badkamerinrichting en volledige interieurafwerking. Voor bepaalde producten zijn er premies te verkrijgen bij de energie leverancier of de overheid.  Raadpleeg hiervoor www.premiezoeker.be
 
Daarnaast zijn we ook een doe-het-zelf zaak met 15 000 m² winkel- en voorraad oppervlakte.
 
Wij hebben dus alles op voorraad om direct aan de slag te gaan zoals U verder op onze website kunt zien.  Voor onze klanten hebben wij een grote parking voorzien ook voor wagens met aanhangwagens , camionetten en vrachtwagens. 


Historiek

Bouwcenter Frans Vlaeminck staat reeds 40 jaar garant voor zijn producten en service.
 
Momenteel wordt Bouwcenter Frans Vlaeminck geleid door Koen Vlaeminck, de 2de generatie.
Wij zijn nog een echt familiebedrijf die overgegeven werd van vader op zoon.  Wijlen Frans Vlaeminck was de stichter van de zaak.  Dhr. Frans Vlaeminck is in september 2014 overleden op 78 jarige leeftijd na een lange carrière.  Dhr. Frans Vlaeminck kwam uit een vlasfamilie maar door de slechte tijden in het vlas werd een stock amercain uit de grond gestampt. 

Dhr Frans Vlaeminck heeft daarna weg van de familie, alleen een dhz-zaak opgestart en  daarna uitgebreid met een houthandel.  De zaak groeide ieder jaar en is momenteel een moderne dhz-zaak met houthandel, drive-in en houtatelier voor alle plaatsingen..
De laatste jaren hebben we ons vooral gericht op service, door niet alleen de juiste kwalitatieve producten aan de man te brengen maar ook de nodige technische uitleg te kunnen verschaffen door sterk opgeleid personeel.  Wij kunnen U helpen om de juiste keuze te maken en ook advies verlenen over de correcte manier van plaatsing.

Wij proberen steeds de juiste prijs/kwaliteitsverhouding aan te bieden.  Wij zijn continu op zoek naar nieuwe, betere producten aan de scherpste prijzen.