Over ons

Familiebedrijf Bouwcenter Frans Vlaeminck profileert zich als een doe-het-zelf zaak voor zowel particulieren als zelfstandigen.

Onze winkel richt zich er voornamelijk op om producten aan te bieden met de beste kwaliteit en voor ieders budget.

Binnen ons ruim assortiment is de persoonlijke service binnen de winkel zeer belangrijk. Hierbij kunnen de klanten rekenen op de technische raad van iedere afdelingsverantwoordelijke, die gespecialiseerd is in een bepaald vakgebied. Voorts is hierbij elke afdeling rechtstreeks te bereiken per telefoon of per mail.

De winkel strekt zich uit over meer dan 16 000 m² winkeloppervlakte, bestaande uit ruime toonzalen en meer dan 19 afdelingen waar zowel producten voor binnen-als buitenshuis worden aangeboden.

De meeste van onze artikelen kunnen meteen worden meegenomen. Voor grotere hoeveelheden en voor sommige specifieke producten kan er steeds een bestelling worden geplaatst. Deze producten kunnen naar wens geleverd worden of door onze eigen plaatsingsdienst worden geïnstalleerd. Hierbij kan u als klant steeds terecht voor raad bij de afdelingsverantwoordelijke en staat de logistieke medewerker ter uwer beschikking om een afspraak vast te leggen voor levering en/of plaatsing.

Wilt u online ons winkelassortiment raadplegen, een winkelbezoek besparen of producten online aankopen? Dan bieden wij u de mogelijkheid aan om via: Webshop BCFV uw bestelling te plaatsen.

Historiek

Familiebedrijf Bouwcenter Frans Vlaeminck bestaat al sinds de jaren 1970 en staat garant voor zijn ruim assortiment aan producten voor zowel particulieren als zelfstandigen.

De zaak werd opgericht door wijlen de heer Frans Vlaeminck. Deze was afkomstig uit een familie van vlasboeren. De heer Frans Vlaeminck was een geboren zelfstandige en ondernemer in hart en nieren en heeft op zichzelf stap per stap een doe-het-zelf zaak opgericht.

Het startschot van het succesvolle familiebedrijf werd gegeven in de jaren 1970. Er werd een eerste loods gebouwd waar zowel hout als allerlei andere houtmaterialen werden verkocht. De jaren 1980 zorgde vervolgens voor een ware evolutie waarbij ook plastic, doe-het-zelf-materialen en verscheidene gereedschappen het assortiment binnen het familiebedrijf uitbreidde.

Sinds de jaren 1983 begon Bouwcenter Frans Vlaeminck met het bedelen van folders waar de maandelijkse aanbiedingen en promoties op de producten voortaan op gepresenteerd stonden. Tot op de dag van vandaag worden de folders nog maandelijks uitgedeeld en zijn er sinds de jaren 1983 al ruim 500 folders verdeeld over de verschillende jaren heen.

Sedert de jaren 1993 maakte ook Frans Vlaeminck zijn zoon, Koen Vlaeminck zijn intrede binnen het succesvolle familiebedrijf. In datzelfde jaar werd ook een atelier opgericht waar maatwerk kon worden uitgevoerd en werd er ook een eigen plaatsingsdienst gecreëerd.

De winkel werd over de vele jaren heen uitgebreid en is als het ware uitgegroeid tot een moderne doe-het-zelf zaak met een houthandel, drive-in en houtatelier en vandaag de dag is de winkel de favoriet voor de vele doe-het-zelvers en professionals.

Sedert de jaren 2019 kan het assortiment aan ruime producten ook voortaan online geraadpleegd worden via de webshop. De webshop wordt continue geüpdatet met allerlei nieuwe producten en van nu af aan is het ook mogelijk om een online bestelling te plaatsen.

Na een lange en zinvolle carrière stierf wijlen de heer Frans Vlaeminck op 79-jarige leeftijd. Vanaf dit moment is de zaak in handen van zijn enige zoon Koen Vlaeminck. Ondertussen maakt ook de 3e generatie zijn intrede. Bren en Michiel Vlaeminck, zonen van Koen Vlaeminck en sinds enkele jaren ook een vaste waarde binnen de firma waar ze volop gericht zijn op het optimaliseren, moderniseren en verbeteren van alle afdelingen en plaatsingen. Dit maakt dat de opvolging van Bouwcenter Frans Vlaeminck verzekerd is.